top of page
Zoeken
  • klairtje

#pupdate: Groen licht en raskeuze

Het is al zo'n 12 weken geleden dat ik mijn crowdfunding online plaatste en bekend maakte dat ik bezig was met het opstarten van een hulphondtraject. Intussen is er veel gebeurd. Zo heb ik dankzij jullie donaties meer dan €2900 opgehaald met de crowdfunding, en daar zit de opbrengst via mijn webshop nog niet eens bij in. Ik ben iedereen die gedoneerd heeft, iets heeft gekocht of op een andere manier heeft bijgedragen aan mijn hulphond ontzettend dankbaar, en vind het overweldigend hoeveel lieve berichtjes ik heb gekregen!


Achter de schermen ben ik ook druk geweest. Natuurlijk allereerst met mijn eigen gezondheid en herstel; om voor een pup te kunnen zorgen, moet ik ook goed voor mezelf zorgen. Daarnaast kreeg ik de opdracht tijdens mijn opname te bedenken welk hondenras ik graag zou willen en bij mij zou passen. Vanuit de organisatie waar ik de hulphond ga opleiden kreeg ik mee dat golden retrievers, goldendoodles, labrador retrievers of labradoodles erg geschikt zijn om als hulphond op te leiden, maar dat er ook andere rassen zijn die prima geschikt zijn. Het ras moet ook bij mij passen.


Gisteren heb ik een gesprek gehad met de hulphondorganisatie. Het was een erg fijn gesprek! We bespraken eerst een aantal beren op de weg: of ik wel genoeg tijd zou hebben, of er genoeg achtervang is en of ik mentaal en fysiek in staat ben voor de pup te gaan zorgen. Met zijn drieën - de organisatie, mijn ambulante begeleiding en ikzelf - kwamen we tot de conclusie dat we binnenkort met het traject kunnen starten! Waaahh! Zo blij! Wel hebben we afgesproken dat ik eerst even de tijd moet nemen om thuis weer te acclimatiseren, zo na een opname van 3 maanden. De hulphond zal er dus zeker niet direct zijn. Ook is het afhankelijk van of er binnenkort een nestje is, en of er een trainer beschikbaar is.


Het volgende puntje was de raskeuze. Ik heb heeeel veel geresearcht naar verschillende hondenrassen, veel met (hulp)hondeneigenaren gesproken, en ging het gesprek in met drie rassen waar ik niet tussen kon kiezen. Uiteindelijk tijdens het gesprek heb ik er een daarvan toch nog afgestreept. Het besluit is nu genomen om te zoeken naar nestjes van 2 rassen. Dat zijn...

*tromgeroffel*

een Golden Retriever, en een Springer Spaniël! Dit zijn de twee rassen die het meest bij mij passen en goed op te leiden zijn tot hulphond. De foto's hieronder links zijn Springers, de rechter Goldens! Dit zijn gewoon van internet geplukte plaatjes, geen nestje nog (helaas ;P).
Volgende week teken ik de overeenkomst, en dan kan het zoeken naar nestjes beginnen. Dit kan zo nog weken tot maanden duren, maar het kan ook ineens heel snel gaan als er een nestje gevonden is.

De foto bij dit bericht is een foto gemaakt net na het gesprek. Ik ben zo blij! Het geeft me zo'n motivatieboost te weten dat de hulphond eraan komt. Ik weet heel goed dat een hulphond niet al mijn problemen magisch oplost, en dat het heel, heel hard werken gaat zijn, maar ik kijk er zo naar uit om mijn eigen hondenmaatje te hebben. Het geeft me hoop voor een zelfstandigere toekomst. Ik hoef het niet meer alleen te doen, maar heb mijn harige hulpheld aan mijn zijde.


Mijn crowdfunding loopt nog steeds, ik ben al een heel end maar heb nog een hoop kosten niet gedekt. Kun jij iets missen? Elke euro helpt mij zo erg op weg om het hulphondtraject te kunnen bekostigen! Wil je me liever op een andere manier helpen? Het delen van mijn crowdfunding waardeer ik ook enorm!


Ik hoop snel weer een pupdate te kunnen geven! Ik houd jullie op de hoogte!
461 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 opmerking


Nienke Stapel
Nienke Stapel
27 mei 2023

Ik hoop voor jou dat je een fijne maatje gaat vinden, 🤎🐾💪🏻


Ik ben zo enorm trots op jou Klairtje ❤

#trots #topper!!


Groet,

@followingaslanaround ( volgt jou al sinds het begin toen je opgenomen werd )


Like
bottom of page